Lediga jobb

Räddningstjänsten Östra Skaraborg söker för tillfället:

  • Brandmän för semestervikariat sommaren 2018. Läs mer här.
  • Brandinspektör. Läs mer här.
  • Brandingenjör. Läs mer här.

 

Våra yrken

Brandman
Som brandman släcker du bränder, men rycker även ut vid trafikolyckor, kemikalieutsläpp och hjärtstopp mm. Din vardag handlar om övning, fysisk träning, underhåll av utrustning och att vara ute i samhället och informera om brandsäkerhet. Du behöver ha god kondition och vara psykiskt stabil. Du gillar att samarbeta och är gärna tekniskt kunnig. Inom brandmannayrket kan du utveckla ledarskap som styrkeledare eller insatsledare. Du kan även specialisera dig på t ex förebyggande arbete eller inom ett ämne som skyddsutrustning, fordon, kemikalieolyckor etc.

Brandingenjör
Som brandingenjör arbetar du med brandsäkerhet i flera perspektiv; i ett tidigt stadie i byggprocesser, genom tillsynsarbete hos företag och myndigheter, genom riskanalyser, rådgivning och även olycksplatsundersökningar. Det finns goda möjligheter att utvecklas som ledare, både som ansvarig räddningsledare under räddningsinsatser men också som chef för en enhet eller avdelning. 

Brandman i beredeskap
Som brandman på en deltidsstation har du brandmannayrket vid sidan av ditt ordinarie arbete och på din fritid. Under din beredskapsvecka, vanligtvis var fjärde vecka, larmas du på räddningsinsatser i ditt närområde. Du gillar att samarbeta och göra en insats samtidigt som du får många värdefulla utbildningar genom räddningstjänsten.

Är du intresserad av att bli brandman i beredskap hos oss kan du läsa mer om det under rubriken för detta i menyn på vänstersidan.